kovaliov – photo gallery

Caracterizare Dosar nr. 775214_ro

Traducere din limba rusă

Stiti, cred ca oricum n-as fi avut o viata normala. Pentru ca eu am dus tot timpul pe umeri aceasta greutate, ca sunt dusman al poporului. Eu nicaieri, niciodata n-am avut libertatea de a fi… Pentru ca sunt din Iaski. Tatal meu a organizat o rascoala acolo. Cateva mii de case. Acest sat se afla chiar pe Nistru. Crocmaz, Tudora, Palanca, Olanesti. Dar mai departe incepe: Chitcani, Tiraspol. Dar noi am trait pe partea moldoveneasca. Parintii mamei… bunica era din Moldova, din Cernauti. Tatal ei era Trofim, nume moldovenesc. Pelagheea Trofimovna. Si apoi, ea a devenit Pelagheea Kovaliova dupa bunicu. Au fost printre primii locuitori din Iaski. In zona asta erau adusi exilatii Imperiului tarist. Inca de pe timpul Ecaterinei, ea a inceput sa populeze aceste teritorii. De asta se numeste “turbai” adica de la oamenii revoltati. Mai departe, se numeste “pricojanii” adica veneticii. De acolo din Moldova erau multi. Tot satul era moldovenesc. Nume ca: Soica, Ghinza, Stangaci, Repan… Dar in sat erau tot felul de oameni: polnezi, ucrainieni, moldoveni.

Inca in anul 28 – 29, atunci au inceput sa dispara oamenii. Au disparut fara urma multi, tatal meu, mama, rudele lor…

ZUR – Zona de înaltă securitate

Se anexează la dosarul personal al deținutului

ADEVERINȚĂ – CARACTERIZARE

Deținutul KOVALEV ROYCHENKO VASILIY IVANOVICH, născut în anul 1930, dosar personal nr. 775214, ilizibil, a fost primit în rândurile organizației Naționaliștilor Ucraineni, text ilizibil până la final.

Șeful Direcției pentru lagărele de muncă
Semnătură indescifrabilă

Operator
22 martie 1956

Adnotare olografă
”Acesta a fost ultimul raport

03.05.2009 Semnătură indescifrabilă Magadan”

Adeverinta de eliberare Kovaliov V.I 1957_ro

Traducere din limba rusă (copie)

MAI URSS
Cutia poștală Nr. AB-261
24 august 1957 Nr. 2-560
Or. Magadan

ADEVERINȚĂ

Se eliberează cetățeanului KOVALEV, alias ROYCHENKO VASILIY IVANOVICH, născut în anul 1930, locul nașterii: Regiunea Odessa, Raion BELYAEVSKIY, și atestă faptul că acesta, fiind condamnat la data de 19 iunie 1952 și repetat la data de 13 decembrie 1954, s-a aflat la locul detenției MAI începând cu data de 26 octombrie 1950 până la data de 15 august 1956, inclusiv în raioanele Nordului Extrem începând cu data de 26 septembrie 1953 până la data de 15 august 1956.
Perioada de ședere în locurile de detenție ale MAI i se trece cetățeanului KOVALEV ca vechime în muncă, ca fiind muncă voluntară.

Director ad-interim serviciu direcție
C.P. AB-261 (ODOEVTSEV)

Șef Oficiu (USTIMENKO)

Ștampila instituției care a emis documentul

16 septembrie 1957
Subsemnata, ilizibil, notar la Biroul Notarial de Stat din Magadan, certific identitatea acestei copii cu originalul. În urma verificării originalului nu am identificat corecții, cuvinte șterse, cuvinte tăiate, nici alte particularități.

S-a achitat taxa de stat în valoare de 2 ruble.
Nr. din registru 15854
Notar semnătură indescifrabilă

Adnotare olografă
”Corecția efectuată pe numele KOVALEV (o subliniat) este conformă.
Notar semnătură indescifrabilă.

Ștampilă rotundă
RSFSR – Ministerul Justiției
Biroul Notarial Regional de Stat

Adeverinta de eliberare Kovaliov V.I 1957_ro

Traducere din limba rusă (copie)

Procuratura Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste
PROCURATURA MILITARĂ GENERALĂ
23 aprilie 1991
Nr. 3k-15206-52
103160, Moscova, K-160

Către:
Cetățeanul KOVALEV V.I.
685000, or. Magadan, str. Karl Marx, imobil 14, ap. 23

Cererea dvs. din data de 25 martie 1991, adresată Procuraturii Militare Generale, în care solicitați comunicarea măsurilor luate în privința foștilor angajați ai KGB – GALUSHKIN, LEBEDEV și CHERKASOV, a fost primită și analizată.
Prin adresa cu nr. de ieșire 3-15206-52 din data de 26 septembrie 1988, vi s-a comunicat că dosarul penal deschis pentru fapte de încălcare a legii, fapte permise de către GAVRISH, ZAVODSKIY, GRISHANOV și alții în timpul cercetării dosarului în privința lui FEDOROV, ZHUKOVSKIY și a altora, a fost închis prin ordonanța organelor de urmărire penală, pe baza Ordinului Prezidiului Consiliului Suprem al URSS din 27 martie 1953 ”Despre amnistie”.
Persoanele vinovate au fost eliberate din funcțiile ocupate și au fost puse sub acuzare pe linie de partid.
Nu există motive pentru revizuirea hotărârii adoptate.

Procuror militar
Serviciul de reabilitare
Direcția pentru Procuratura Militară Generală

Semnătură indescifrabilă S.I. Gabovskiy
54612* În caz de răspuns faceți referire la numărul nostru și la dată